Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Zabijačkový prejt
Postup:
- Opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu, bok a vepřový výřez uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, výřez dáme vařit o něco později. Vařené maso necháme částečně vychladnout a pak hlavu a bůček vykostíme. Maso pokrájíme na malé kousky, žemle na kostičky, přelijeme krví a promícháme, krev necháme do žemle dostatečně vsáknout. K rozsekanému masu přidáme kostičky žemle, drobně nasekanou a osmaženou cibulku, přilijeme tučný vývar, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Směs dáme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Jako přílohu podáváme chléb, vařené brambory a zelí.
Suroviny na cca 5 kg prejtu:
- 3,5 kg vepřové hlavy
- 0,5 kg vepřového výřezu
- 0,5 kg vepřového boku
- 1 litr vepřové krve
- 1,5 kg žemle
- 0,3 litru vývaru z vařeného masa
Koření na 1 kg prejtu:
- špetka majoránky
- špetka mletý pepř
- špetka nového koření
- špetka kmínu
- 25 g soli