Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Zabijačkový prejt

Postup:
  • Opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu, bok a vepřový výřez uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, výřez dáme vařit o něco později. Vařené maso necháme částečně vychladnout a pak hlavu a bůček vykostíme. Maso pokrájíme na malé kousky, žemle na kostičky, přelijeme krví a promícháme, krev necháme do žemle dostatečně vsáknout. K rozsekanému masu přidáme kostičky žemle, drobně nasekanou a osmaženou cibulku, přilijeme tučný vývar, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Směs dáme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Jako přílohu podáváme chléb, vařené brambory a zelí.
Suroviny na cca 5 kg prejtu:
  • 3,5 kg vepřové hlavy
  • 0,5 kg vepřového výřezu
  • 0,5 kg vepřového boku
  • 1 litr vepřové krve
  • 1,5 kg žemle
  • 0,3 litru vývaru z vařeného masa

Koření na 1 kg prejtu:

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...